Skip to main content

Wil jij graag een video laten maken voor je bedrijf of service? Hoewel een video laten maken op zich erg makkelijk lijkt, is het moeilijker dan je denkt. Er zijn namelijk heel wat services en professionals waar je gebruik van kan maken en heel wat dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel duiken we dieper in de dingen waar je op moet letten wanneer jij een video wil laten maken.

Het doel van de video

Wanneer je een video laat maken zal jouw video waarschijnlijk een erg specifiek doel hebben. Misschien moet jouw video klanten overtuigen om jouw product te kopen of je service te bestellen? Of wie weet wil je wel een video laten maken om je nieuwe personeel te trainen, of om je bedrijf voor te stellen zodat je een mooie video hebt die je op je website kan plaatsen.

Vooraleer je een video laat maken moet je nadenken over het uiteindelijke doel van je website en hoe jij dit doel het best kan communiceren via tekst en beeld. Wie weet is het best dat jij je werknemers aan het woord laat? Of misschien is het een goed idee om de ondernemer of CEO zelf de nieuwe klanten of werknemers in de video te laten toespreken.

Door middel van een video kan je erg makkelijk de bedrijfscultuur en het bedrijfsethos communiceren met werknemers en klanten. Het is dan ook van belang dat dit doorschemert in de video. Zorg er ook voor dat je een duidelijke call-to-action hebt aan het eind van de video. Wil je dat klanten je telefoneren of naar je website surfen? Vergeet dit dan niet te communiceren in de video.

De stijl van de videograaf

Om een bedrijfsfilm te maken ga je geen videograaf aannemen die zich normaal bezig houdt met het maken van muziekvideo’s. Het is dan ook van groot belang dat je goed onderzoek doet naar de stijl van de videograaf en in hoeverre deze stijl bij jouw product en je bedrijf past.

Het is altijd een goed idee om onderzoek te doen naar andere bedrijfs – en product video’s om een idee te krijgen van waar je naar op zoek bent. Op die manier kan je duidelijker communiceren met de videograaf en zal het uiteindelijke product beter aan de verwachtingen voldoen.

Wanneer je een checklist hebt opgesteld van de features, stijlen en zelfs kleuren die je in je video wilt verwerken kan je op zoek gaan naar een geschikte videograaf. Indien je een bedrijfsfilm wil laten maken contacteer je best videografen gespecialiseerd in bedrijfsfilms terwijl productvideo’s bijvoorbeeld vaak een andere skillset en dus ook andere videograaf vereisen.

Het script

Ook is een goed script van groot belang wanneer je een video wil laten maken. Natuurlijk is het erg aantrekkelijk om snel even zelf een script bij elkaar te flansen. Toch roep je ook hier best professionele hulp voor in. Wanneer je een video maakt heb je namelijk maar een beperkte tijd waarin je zoveel mogelijk informatie wil overbrengen op een gepaste manier. Dit wil zeggen dat ieder woord telt en dat een script op zo’n manier geschreven moet worden dat het uiteindelijke doel van de video dient.

Wanneer je op zoek gaat naar een script schrijver is het – net zoals bij het selecteren van een videograaf, van groot belang dat je goed nadenkt over jouw benodigdheden en jouw eisen. Een goede copywriter produceert een script dat jouw klanten aanzet om je producten te kopen of je bedrijf te telefoneren voor meer informatie. Een video met een slecht script is op zich zo goed als waardelo

Content abonnement

Maar gaat 1 video dan echt werken? Wij geloven zelf in een bepaalde strategie. 1 video om de 4 maanden gaat niet werken. Natuurlijk kan de video goed aanslaan bij mensen, maar over het algemeen zijn ze het snel weer vergeten. ⁠

Maar wat werkt dan wel?… Het plaatsen van structurele content slaat beter aan. Niet alleen voor het algoritme van Youtube, maar ook voor de geïnteresseerden in jouw bedrijf. ⁠

Bij MOTIK delen we deze visie. Door te werken met content-abonnementen wordt het wordt het voor jou als ondernemer een stuk aantrekkelijker om veel meer content te laten maken. Zo zul je zien dat met een goede strategie en aanpak jij op lange termijn ook een hele grote fanbase hebt opgebouwd.⁠

Meer informatie naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op

Leave a Reply