Skip to main content

Een bedrijfsfilm kan je bedrijf helpen om nieuwe klanten aan te trekken, nieuwe werknemers te verwelkomen in het bedrijf of zelfs om je nieuwe producten voor te stellen. Toch is een bedrijfsfilm laten maken niet altijd evident. Zo zijn er heel wat details en dingen waar je op moet letten. Daarom geven wij je 3 belangrijke tips zodat jij een goede bedrijfsfilm kan laten maken.

Doe onderzoek naar bedrijfsfilms

Wanneer je voor het eerst een bedrijfsfilm wil laten maken is het belangrijk dat je onderzoek doet naar andere bedrijfsfilms. Op die manier doe je niet enkel inspiratie op voor de stijl van de bedrijfsfilm maar krijg je ook een idee van waar je naar op zoek bent, en waar je helemaal niet voor te vinden bent.

Door onderzoek te doen naar bedrijfsfilms kan je makkelijker en beter communiceren met je videograaf. Door een goede communicatie te onderhouden met de videograaf wordt het niet enkel makkelijker om je video te maken, je zal ook een beter en passender eindproduct ontvangen.

Maak een lijst van elementen in bedrijfsfilms die je goed vindt, en dingen waar je niet zo’n fan van bent. Plaats hier ook zeker de link bij naar de betreffende bedrijfsfilm. Denk ook na over de boodschap, het kleurenpatroon en de stijl van de bedrijfsfilm die je uiteindelijk wil ontvangen.

Bespaar niet op een goede videograaf

Weet je wat erger is dan geen bedrijfsvideo? Een slechte bedrijfsvideo. Wanneer je een slechte of stuntelige bedrijfsvideo laat maken loop je het risico om als onprofessioneel over te komen. Het is dan ook van erg groot belang dat je investeert in een goede videograaf.

Het is misschien wel aanlokkelijk om de kantjes eraf te rijden en de video door het marketing team te laten maken, of om je neef een camera in de hand te drukken – hij kent wel wat van YouTube dus hij kan zeker en vast wel een bedrijfsfilm maken. Fout.

Je zal niet de eerste zijn die niet enkel klanten verliest door een slechte bedrijfsfilm, maar evengoed in heel Nederland en België een veel gedeelde meme wordt door de slechte productiewaarde.

Een goede videograaf inhuren is misschien niet goedkoop, maar het is zeer zeker wel een noodzaak!

Laat je medewerkers aan het woord

Hoewel het misschien wel erg aanlokkelijk kan zijn om als ondernemer of zaakvoerder je klanten en personeel toe te spreken is het vaak beter om je medewerkers aan het woord te laten. Niet enkel versterk je daarmee de band tussen werknemer en bedrijf, je laat ook zien dat jij om je werknemers geeft.

Bol.com bijvoorbeeld, deed dit erg succesvol door werknemers aan het woord te laten in hun online advertenties en video’s. Op die manier konden ze klanten niet enkel laten zien dat ze een ‘’menselijk’’ bedrijf waren in plaats van een stijve corporate onderneming, Bol kon op die manier ook het aantal nieuwe werknemers vergroten.

Een van de meest populaire video’s van het Belgische lingeriemerk Prima Donna was hun e-cup Day For men, een geestige video waarin de mannelijke medewerkers een dag lang een het equivalent van een e-cup om hun borst moesten meedragen. Opeens kende de hele wereld Prima Donna en momenteel werd de video bijna een half miljoen keer bekeken.

Conclusie

Wanneer je een nieuwe bedrijfsvideo wil laten maken mag je niet op productiekosten besparen. Daarnaast is het eveneens een goed idee om onderzoek te doen naar bedrijfsvideo’s zodat je een zicht krijgt op wat er mogelijk is en hoe jouw video er uiteindelijk zal moeten uitzien. Hoewel je als bedrijfsleider of ondernemer natuurlijk wel een woordje kan zeggen in de video, is het toch belangrijk dat ook de werknemers aan het woord gelaten worden in de video. Niet enkel bouw je zo verder aan de relatie tussen bedrijf en werknemer, je stelt jezelf ook in een goed daglicht bij zowel nieuwe klanten als nieuwe werknemers.

Content abonnement

Maar gaat 1 video dan echt werken? Wij geloven zelf in een bepaalde strategie. 1 video om de 4 maanden gaat niet werken. Natuurlijk kan de video goed aanslaan bij mensen, maar over het algemeen zijn ze het snel weer vergeten. ⁠

Maar wat werkt dan wel?… Het plaatsen van structurele content slaat beter aan. Niet alleen voor het algoritme van Youtube, maar ook voor de geïnteresseerden in jouw bedrijf. ⁠

Bij MOTIK delen we deze visie. Door te werken met content-abonnementen wordt het wordt het voor jou als ondernemer een stuk aantrekkelijker om veel meer content te laten maken. Zo zul je zien dat met een goede strategie en aanpak jij op lange termijn ook een hele grote fanbase hebt opgebouwd.⁠

Meer informatie naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op

Leave a Reply