Skip to main content

We zien dat de livestream op dit moment steeds vaker gebruikt wordt. Niet alleen bij Webinars en presentaties, maar ook bij events en ceremonies komt de livestream steeds vaker voor. We zien dat nog lang niet iedereen weet wat de voordelen zijn van het gebruik van een livestream. Om je wat beter op weg te helpen hebben we in dit artikel de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet. Door middel van deze informatie zal ook jij erachter komen waarom het gebruik van een livestream een van de beste keuzes is om te maken!

1. Je kunt een grote doelgroep aanspreken

Fysieke evenementen zijn meestal beperkt tot de beschikbare ruimte op een bepaalde locatie. Met live streaming kun je echter zoveel mensen uitnodigen als je wilt om het evenement “bij te wonen”. Live streaming van jouw evenement kan je content toegankelijk maken voor alle mensen die je anders niet zou bereiken. Je kunt iedereen in de wereld op afstand bereiken via live streaming, dit gezien het feit dat je niet langer beperkt bent door geografische beperkingen of door de ruimte van de zaal. Je enige beperking bij live streaming is gekoppeld aan de servercapaciteit van de streamingdienst die je kiest. Dit is met name handig voor de mensen die een webinar willen organiseren. Echter kunnen ook andere organisatoren van alle soorten evenementen hiervan profiteren. Door een goede SEO toe te passen krijgt jouw livestream nog meer bereik

2. Een livestream is eenvoudig op te zetten

Een mythe over live streaming die nog altijd door mensen wordt geloofd is dat het voor de gemiddelde persoon te moeilijk is om alles op te zetten. Dit is echt gewoonweg niet waar, live streaming is namelijk super eenvoudig om te gebruiken. Alles wat je nodig hebt is goede video- en audioapparatuur, een internetverbinding, een encoder en een betrouwbaar streaming platform. Dit maakt het mogelijk om echt alle soorten evenementen online beschikbaar te maken voor de mensen thuis.

3. Mensen kunnen meekijken met hun telefoon 

De meeste van je potentiële kijkers gebruiken regelmatig smartphones en andere apparaten om video’s te kijken. Consumenten bekijken tegenwoordig bijna de helft van alle videocontent online via een mobiel apparaat. Het is belangrijk om bij te blijven met deze trends en ervoor te zorgen dat consumenten gemakkelijk toegang hebben tot je jouw content via hun smartphone. Met de meeste platforms voor het streamen van een livestream wordt er gebruik gemaakt van een dynamische HTML5-speler. Met deze technologie hebben kijkers altijd en overal toegang tot je livestream, ideaal voor het geven van gastcolleges of online presentaties.

Door te kiezen voor het gebruik van een livestream zal ook jij in staat zijn om de bovenstaande voordelen te ondervinden. Een livestream kan voor ieder event gebruikt worden. Of het nu aankomt op een online ceremonie of over een presentatie bij een universiteit in de regio, het gebruik van livestream is dé manier om je doelgroep te verbreden en om de beste kwaliteit aan te bieden.

Wil je nog meer te weten komen over livestreaming? Of ben je opzoek naar een videoproductie bedrijf die jouw kan helpen? Motik is gespecialiseerd in het organiseren van livestreams content. Wij denken graag met je mee!

Leave a Reply