Olmia Robotics
Robots in de horeca

OVERZICHT

Olmia Robotics is een bedrijf dat zich specialiseerd in zogenaamde cobots. Een cobot is een Collaboratieve Robot. Dat betekent dat deze robot naast en met mensen kan werken. Cobots zijn vaak klein. Ze zijn minder zwaar en hebben veiligheidsmaatregelen ingebouwd om naast mensen te staan. Dit betekent dat er niet alleen een veiligheidsstop op de cobot zit, maar dat je de arm kunt tegenhouden met je eigen hand.
Omdat ze kleiner zijn dan de meeste industriële robots, is het een compacte oplossing. Dat betekent dat ze ook geschikt zijn voor werkvloeren waar niet veel ruimte is.

Sinds het begin van de corona crisis ontstonden er verschillende problemen. Met name in de horeca wegens de anderhalve meter samenleving. Hoe zorg je ervoor dat alles veilig op afstand verloopt? Olmia Robotics benaderde MOTIK met de vraag of wij een social video wouden maken over het inzetten van Co-Bots in de horeca.

PROJECT

Robots in de horeca

KLANT

Olmia Robotics

WAT wij deden

Pre-productie, filmen en monteren

WAAR GAAT DE VIDEO OVER?

MOTIK heeft een video ontwikkeld voor Olmia Robotics, waarbij verbeeld word hoe het gebruik van robots hulp kan bieden in de tijd van Corona. Sinds de maatregelen lopen veel ondernemers tegen problemen. Met name in de horeca, want hoe zorg je ervoor dat de bestellingen op anderhalve meter aan de tafels gebracht worden.

De oplossing word verbeeld in de video hieronder. Olmia Robotics maakt namelijk gebruik van verschillende soorten robots die bijvoorbeeld:

  • Bestellingen kan opnemen.
  • Eten/Drinken naar de tafeltjes kan brengen
  • Drinken kan aangeven

Het doel van de video was ondernemers overtuigen dat het gebruik van robot automatisering op elk gebied erg handig kan zijn. Niet alleen in de horeca maar ook voor bijvoorbeld. De verpakkings industrie of Labaratoria.