Lyfo.net
Animatie

OVERZICHT

Dagelijks gebruik van mobiele handhelds, zoals PIN terminals,
Barcodescanners, Tablets, Laptops en Toughpads is enorm toegenomen.
Formulieren zijn nu webbased geworden en gebruikers rekenen er op dat mobiele data-verbindingen altijd beschikbaar zijn, bijvoorbeeld via (outdoor) WiFi of 4G van een publieke operator.

Je wilt niet dat het bereik wegvalt.. Helemaal niet als je een dringende oproep krijgt. Door een slimme techniek zoekt de Lyfo.net app van Triple-9 automatisch naar de beste providers, hierdoor blijft communicatie tussen de verschillende hulpdiensten altijd en overal toegankelijk!

PROJECT

Lyfo.net Animatie

KLANT

Triple-9

WAT wij deden

Animatie

Wat is de gedachte achter de animatie

MOTIK is gevraagd om voor de Lyfo.net app een animatie te ontwikkelen. De animatie moest in 30 seconden een totaal beeld geven van wat de app doet en hoe het werkt. Wij kregen antwoord op gerichte vragen zoals bijvoorbeeld:
  • Welk probleem wordt er verholpen met de app?
  • Hoe gaat de app in zijn werk?
  • Voor wie is de app bedoeld?
Hierdoor krijgen wij een duidelijk beeld over de app en konden wij aan de slag met het productie proces. Belangrijk is om vooraf een goede strategie te bepalen. Hoe gaan we de doelgroep op een pakkende manier aanspreken?

MOTIK heeft de animatie ontwikkeld vanuit verschillende probleem stellingen. Deze probleemstellingen zijn 3x in de animatie verwerkt.

  • Het bereik dat wegvalt wanneer je de grens over gaat
  • De bereikbaarheid in een spoedgeval
  • En de bereikbaarheid op zee

Op al deze vragen is er maar 1 antwoord. Door gebruik te maken van de Lyfo.net app ben je altijd bereikbaar.