Skip to main content

Er zijn gelukkig steeds meer bedrijven die in gaan zien dat het gebruik van video een ontzettend belangrijke rol kan spelen bij het succesvol maken van jouw bedrijf. Er bestaat echter nog altijd de veronderstelling dat alleen internetbedrijven zouden moeten beschikken over video. Niet is minder waar, het gebruik van video kan namelijk ook prima gebruikt worden binnen de horeca. Om je hier wat meer over te laten zien hebben we in dit artikel de belangrijkste voordelen van het gebruik van video voor jouw horecazaak op een rijtje gezet. 

Je geeft de klant de mogelijkheid om je medewerkers te leren kennen

De medewerkers van uw restaurant zijn een onmisbaar onderdeel van het succes van je zaak. De gasten zien alleen echt de mensen die hun maaltijden bereiden, op hun tafel wachten of hen bij aankomst begroeten. Klanten willen en verwachten een uitzonderlijke klantenservice als ze naar een horecazaak gaan. Door het bekijken van video’s kunnen klanten wat meer te weten komen over het personeel en hoe ze zich voelen over hun werk. Als je medewerkers tevreden zijn en genieten van hun werk, zullen klanten er eerder op vertrouwen dat ze bij jou aan het juiste adres zijn. Ze zullen er naar uitkijken om bediend te worden door medewerkers die gepassioneerd zijn door de kwaliteit van het eten en de service.

Je kunt met video jouw horecazaak op de kaart te zetten

Het gebruik van video voor je onderneming kan allerlei verschillende doelen dienen. Je kunt de klant amuseren, maar je kunt hem of haar ook informeren. Ongeacht de soort video die je creëert zal je ervoor zorgen dat de naamsbekendheid aanzienlijk zal worden verhoogd onder je publiek. Studies hebben aangetoond dat meer dan de helft van de volwassenen (53%) actie onderneemt na het zien van de video op sociale media. Dit kan ervoor zorgen dat ze naar je site gaan om de menu kaart te bekijken. Heeft de klant interesse dan zal hij of zij een afspraak aanmaken. Door video toe te passen is het vergroten van de naamsbekendheid een fluitje van een cent!

Je wordt beter gevonden door de klant middels SEO 

Zoekmachine optimalisatie (SEO) verbetert de positie van je website via de zoekmachines. Hoe beter de ranking, hoe groter de kans dat je op de eerste pagina van de zoekresultaten verschijnt nadat iemand bepaalde woorden zoekt binnen Google. Als iemand bijvoorbeeld de zoekwoorden “Pizzatent Amsterdam” zoekt kan de website van jouw restaurant op de eerste pagina van de zoekresultaten verschijnen als je restaurant een hoge SEO-positie heeft. Het maken van nuttige video’s die de zoekwoorden “Amsterdam en Pizza” bevatten kunnen je bijvoorbeeld helpen bij het verbeteren van je SEO ranking.

Door video toe te passen voor jouw horecazaak zal ook jij in staat zijn om deze voordelen te ondervinden. Je hoeft het natuurlijk niet allemaal zelf te doen, Wij helpen hier graag bij. Voor je het weet zal ook jij de bovenstaande voordelen zelf kunnen ervaren!

 

Wil je nog meer te weten komen over video’s? Of ben je opzoek naar een videoproductie bedrijf die jouw kan helpen? StylzDesign is gespecialiseerd in het maken van video content. Wij denken graag met je mee.

Leave a Reply