Skip to main content

Het maken van een eigen videoserie is dé manier om jouw doelgroep bekend te maken met je bedrijf of met de producten die je aanbiedt. Nu is het voor een videoserie van cruciaal belang dat je het op de juiste manier aanpakt. Alleen op deze wijze is het mogelijk om succes te boeken. Om je wat beter op weg te helpen hebben we een lijstje gemaakt met de belangrijkste dingen die je absoluut niet mag vergeten bij het maken van een videoserie voor jouw bedrijf. 

  • Denk aan de schaalbaarheid van de video

Bij het opstellen van een concept voor een zakelijke videoserie is het ten eerste van belang dat de ideeën voor de videoserie wel schaalbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat je in staat bent om binnen het budget te blijven voor jouw videoserie. Dit brengt met zich mee dat het voor ieder bedrijf van belang is om na te denken over het budget wat zij voor ogen hebben. Aan de hand hiervan kan er naar de schaalbaarheid worden gekeken. 

  • Maak een goed storyboard

Een andere tip is om goed te kijken naar het storyboard en om dit altijd in fases te doen. Maak storyboards voor de eerste aflevering en begin dan met het schrijven van het script voor de tweede. Volg deze gespreide aanpak ook voor de volgende afleveringen van de videoserie. Zo zorg je ervoor dat alles op orde blijft en weet je zeker dat je het project op de juiste manier van start kan laten gaan. Dit maakt het één van de belangrijkste tips en tricks die wij je mee kunnen geven. 

  • Bespreek wekelijks de status van de productie

Dit is belangrijk voor iedere soort videoserie, het is dan ook echt een stap die je niet over zou moeten slaan. Bij het ontwikkelen van een videoserie zijn er veel deadlines om rekening mee te houden. Met een wekelijkse status call of zelfs e-mail binnen het team, kan iedereen een momentopname krijgen van waar elke aflevering zich bevindt in het productieproces. Dit maakt het een stuk makkelijker om het overzicht te houden. 

Leave a Reply