Skip to main content

Zoals je waarschijnlijk wel weet is jouw positie binnen Google ontzettend belangrijk. Wanneer je helemaal onderaan de zoekmachines verschijnt is de kans klein dat de klant bij jou uit komt. Je zal er dus voor moeten zorgen dat je jouw positie verbeterd. Een van de manieren waarop je dit kunt doen is door gebruik te maken van video. Hoe doe je dit en waar moet je op letten? Om hier antwoord op te krijgen is het verstandig om snel verder te lezen, we laten het je in dit artikel namelijk allemaal zien!

Het belang van video door Google

Google kondigde aan dat het in 2006 de rechten van YouTube verwierf. Vandaag is het moment dat YouTube het grootste video-streamingplatform ter wereld is geworden. Dit komt vooral omdat video’s beter scoren op SEO gebied dan andere soorten content. De recente aanpassingen van het algoritme van Google hebben het landschap voor zoekmachines veranderd. Het geeft nu alleen nog maar prioriteit aan gemengde zoekresultaten met exclusieve content, daarom zal een video altijd een voordeel hebben ten opzichte van bijvoorbeeld een blog. De geschatte jaarlijkse omzet van YouTube zal dit jaar ongeveer 15 miljard dollar bedragen. Dit betekent in wezen dat Google hier altijd voorrang aan zal geven, ze willen nu eenmaal geld verdienen.

• Tip 1 –Kies het juiste video-hostingplatform

Het is dus van belang om video te gebruiken als je hoog in de zoekmachines wilt kunnen ranken. Tijd om te kijken naar de eerste tip die wij je mee kunnen geven. Het kiezen van je video hosting platform is de eerste belangrijke stap die je moet maken als je betere ranking wilt krijgen. Uiteindelijk hangt het af van de reden waarom je jouw video in de eerste plaats optimaliseert. Je kunt het doen om traffic of nieuwe leads te krijgen, maar ook om je naamsbekendheid te vergroten. Het is de moeite waard om alternatieve platforms te overwegen om SEO-vriendelijke metadata te verkrijgen. Dit zal het indexeren en rangschikken net even  wat makkelijker maker maken.

Tip 2 – Neem een Video Transcript op

Ongeveer 85% van de Facebook-video’s wordt zonder geluid bekeken. Daarom is het zo belangrijk om een video-transcript (zoals ondertiteling) op te neme. Op die manier kan je video altijd en overal bekeken worden, zelfs zonder geluid. Zoekrobots vinden het makkelijker om video’s te indexeren met transcripten vanwege de extra tekst die wordt meegeleverd. Hierdoor zal ook je site voorzien worden van een betere SEO waarde. Aangezien het relatief weinig werk is om een transcript te maken raden wij je zeker aan om hier gebruik van te maken.

Tip 3 – Zorg voor natuurlijke zoekwoorden in de video

Gebruikers zullen altijd worden aangetrokken tot videotitels. Wanneer een gebruiker naar jouw video zoekt, wordt zijn of haar aandacht bepaald door hoe boeiend en duidelijk de titel is. Trefwoorden in een videotitel moeten op een natuurlijke manier worden ingevoegd. Zonder een goede titel is het echt onmogelijk om de aandacht van de klant te trekken. Door hierop te letten zal je jouw video’s optimaal kunnen gebruiken voor het verhogen van de SEO waarde van jouw site.

Wil je nog meer te weten komen over video’s? Of ben je opzoek naar een videoproductie bedrijf die jouw kan helpen? StylzDesign is gespecialiseerd in het maken van video content. Wij denken graag met je mee.

BRON: DIGIDAY.COM

Leave a Reply